Wil je meer winst? Leef met focus

Gisteren sprak ik een ondernemer. We kletsten wat over ditjes en datjes, en ik vroeg haar hoe het ging. ‘Nou’ zei ze, ‘ik heb een rotdag. Zo’n dag waar niets uit je handen komt. Ik baal dan zo van mezelf! Ik zit achter mijn laptop maar mijn hoofd zit helemaal vast. Uiteraard op het moment dat ik het niet kan gebruiken.De druk op deadlines loopt op. En weet je wat het rare is? Ik weet dat als ik er echt even voor ga zitten en me voor alles afsluit en goed focus, het er wél uitrolt. Maar soms is die ene taak groot en lastig, en merk ik dat ik het ontwijk. Super stom natuurlijk.’ ‘Nou helemaal niet stom’ zei ik, ‘alleen maar menselijk. Maar wel onhandig, en als je dat beest weet te temmen kom je zoveel verder!’

Hoe ervaar jij dit? Breng je focus aan in je dagelijks leven? Doe je wat je doet, op het moment dat je het doet, voor de volle 100%? Of laat je je continue afleiden en werk je zonder focus? Nogmaals, het is menselijk. Maar wat zou het je opleveren als je alles wat je doet met absolute focus doet?

 • Hoeveel tijd zou je ermee winnen?
 • Hoeveel meer zou je genieten van je privétijd zonder chaos van je werk in je hoofd?
 • Hoeveel sneller zou je taken afronden als je je telefoon wél aan de kant legt?

 

Leven met focus geeft jou je tijd terug

Omdat ik zie dat werken met focus tijd en dus winst oplevert, geef ik je mijn 10 persoonlijke tips die jou helpen met focus te leven. Zodat voor eens en voor altijd baas bent over jouw eigen tijd, je eigen geld, en bovenal jouw eigen leven.

 1. Plan je tijd

Pak je agenda en start met het blokken van privétijd. En laat privétijd ook daadwerkelijk privé zijn. zo ben je altijd 100% aanwezig op het moment dat je je tijd met je geliefden deelt. Dit kun je doen voor vakanties, tijd met vrienden, sporten etc.

 1. Zorg altijd voor voldoende slaap

Simpel, een goede nachtrust en een gezond slaapritme dragen bij aan de kunst van focus. Met voldoende slaap kun jij je beter focussen en ervaar je minder chaos. Met meer geluk in werk en leven als gevolg.

 1. Eet gezond

Het is allang gebleken dat gezond eten bijdraagt aan een algeheel gevoel van fitheid. Teveel suiker maakt je moe en sloopt je lijf, met alle gevolgen van dien. Onderzoek je eigen eetpatronen en kijk waar je dit kunt verbeteren. Leven met focus is niet mogelijk als je ongezond eet.

 1. Schermen detox

Van onze tijd verspillen we veel tijd achter schermen. Het brengt ruis en chaos. Vooral social media berooft ons van onze tijd. Wil je leven met focus? En bovenal werken met focus? Sluit zodra je je werkzaamheden moet doen het internet af, leg je telefoon aan de kant en ga alleen aan de slag met dat ene wat je moet doen.

 1. Ga naar buiten

Te veel drukte in je kop? Zorg dat je regelmatig frisse lucht opsnuift. Ga naar buiten, maak een wandeling. Doe dit met regelmaat, en je zal meer rust ervaren. Wat uiteraard weer focus oplevert.

 1. Mediteer

Hier geldt hetzelfde als bij punt 5. Ervaar je chaos en drukte? Start met mediteren. Juist op het moment dat je denkt dat je dit niet moet doen, is dit de weg naar focus. Je ervaart meer rust en vrijheid waardoor je je veel beter kunt concentreren op datgene wat je te doen hebt.

 1. Doe één ding tegelijk

We denken dat we alles kunnen. Misschien lopen en ademen, daarna houdt het al gauw op. Als je werkt, focus je op een taak en doe niets behalve die ene taak.

 1. Creëer overzicht

Zorg dat je, per project, weet wat af is en wat je nog te doen hebt. Plan je taken en streep ze af. Oh ja en start met de moeilijkste. Denk er niet over na maar pak ze op zoals je ze hebt gepland. Dit zorgt voor rust waardoor je taken vlotter afhandelt en dus meer tijd voor leuke dingen overhoudt.

 1. Lever geen half werk

Maar maak af waar je mee bezig bent zodat je de volgende keer met een schone lei kan beginnen. Voer je bank en kas in tot een bepaalde dag en noteer tot waar je bent gekomen. Zo weet je zeker dat je je overzicht behoud en geen fouten maakt, wat extra tijd en geld kost.

 1. Be positive!

Hoe behoud je je motivatie? Juist, met je mindset! En heb je moeite alles te implementeren? Start dan eens met 1 van deze tips, en doe dat goed. Vervolgens pak je tip nummer 2. Of je nu start met wandelen of het wegleggen van je telefoon, alles is goed. Keep on going en succes gegarandeerd.

Wil je leven met meer focus? En wil je overzicht aanbrengen in je financiën en meer winst creëren? Plan dan nu je eigen gratis strategiesessie, dan kijken we waar je staat en ontvang je drie persoonlijke tips die je direct verder helpen. Zodat je meer geluk en vrijheid in je leven gaat ervaren. Als je op onderstaande button klikt kom je direct in mijn agenda om een afspraak in te plannen.

 

Ja, Simona ik wil een afspraak!