8 Winststappen voor meer winst en vrijheid

 

Vrijheid pffff

Word je er ook niet goed van? Al die mensen die praten over omzet en vrijheid? Je vraagt je toch of hoe ze het doen…. Want jij werkt hard en veel uur en voelt je alles behalve vrij. Hoe doen ze dit toch? En waar moet je beginnen om dit ook te bereiken? Door dat harde werken is jouw vrijheid soms ver te zoeken. Echt slecht gaat het niet. Maar er ‘lekker ruim van leven’ lukt ook niet. En als het nu al niet lukt, hoe moet dat in de toekomst ?

Powervrouw

Ben jij die powervrouw met een passie? Heb jij voor de buitenwereld een succesvol bedrijf maar lukt het je niet om jezelf een redelijk salaris te geven? Ik heb een antwoord voor je. Start met sturen op winst.

Want zolang je niet stuurt op keiharde winst koop je daar letterlijk niets voor.

Kennis

Winst? En omzet dan? Omzet draagt bij aan winst. Net zoals de hoogte van je kosten de hoogte van je winst bepaalt. Met al die variabelen moet jij precies weten waar je op stuurt. Want als je hoge kosten hebt en je absolute winst (resultaat) onvoldoende is om van te leven dan doet het ondernemerschap je keihard de das om.

Hulp

Heb je hulp nodig omdat dit allemaal abracadabra is? Dan wil ik je heel graag helpen om deze stappen uit te leggen. Ik geef daarvoor #1 Winst training Kickstart Winstgevend Ondernemen. Geef je hiervoor op en ontdek dat jij het ook kan!

Kickstart Winstgevend Ondernemen

Toekomst

Het leuke van sturen op winst is dat dit echt een andere sport is. Want misschien ga je juist wel meer investeren zodat je omzet en winst veel harder groeien. Of je gaat snoeien in kosten die onvoldoende bijdragen aan het resultaat. Stel je voor wat er gebeurt als je slim gaat investeren én gaat snijden in onnodige kosten. Wat zou dat voor je betekenen? Hoe hard zou jouw winst groeien? En wat als je ook nog eens slim met jouw winst om zou gaan? Hieronder geef ik 8 stappen die je helpen je winst en vrijheid, nu én in de toekomst flink te verbeteren.

 1. Creëer inzicht in je financiën

Zonder inzicht heb je geen idee wat je doet. Wat zijn je kosten? Wat is je omzet? Hoeveel BTW moet je afdragen? Dragen alle kosten wel bij aan het resultaat? Hoeveel salaris heb je nodig om rond te komen? Hoeveel inkomstenbelasting moet je betalen? Dit zijn allemaal vragen waar je antwoord op moet hebben om goed te kunnen ondernemen én leven, nu en in de toekomst.

 1. Investeer in groei

De opmerking ‘kosten gaan voor de baten uit’ is meer dan waar. Wanneer je je bedrijf wilt laten groeien gaat dit niet zonder te investeren. Dit kan in persoonlijke ontwikkeling zijn, want als jij bedrijf wilt laten groeien moet jij als ondernemer de capaciteiten hebben om waar te kunnen maken. Of het nou gaat om kennis over marketing, leiderschap of kennisinhoudelijk, investeer in jezelf.

Andere kosten waaraan je kunt denken zijn hulp in het opzetten van een strategie, een kantoorpand, marketingkosten, productontwikkeling, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er kosten aan maken. Zorg dat wat je ook doet, het bijdraagt aan de (korte, middellange, lange termijn) groei van je bedrijf.

 1. Jouw team – kosten

Wil je meer omzet halen maar niet zelf alles moeten doen? Dit betekent dat je een team hebt om dingen voor je op te pakken. De kosten van het inhuren van mensen kunnen aardig oplopen, het is belangrijk te onderzoeken in welke mate je welke capaciteit nodig hebt. Ook is het noodzakelijk dat je goed weet hoe je mensen ‘inhuurt’.

 1. Inkoopprijzen:

Onderhandel met je leveranciers voor betere inkoopprijzen. Hier staan ze voor open. Dit geldt niet alleen voor leveranciers van producten, maar ook voor bijvoorbeeld energieleveranciers. Ga eens na wie jou producten en diensten leveren en onderhandel met ze.

 1. Verkoopprijzen:

Werk je via de ‘kostprijs plus’ methode? Zorg dan dat je goed alle kosten en fatsoenlijke marges in je tarieven verwerkt. Werk je vanuit ‘waarde’? Bedenk dat voor elk tarief een klant te vinden is. Uiteraard moet de hoogte van het tarief wel bij je passen. Maar daag jezelf uit en oefen met hogere tarieven.

 1. Overige kosten:

Kijk op je bankafschriften en houd alle kosten onder de loep. Ik garandeer je dat er zaken tussen staan die niet noodzakelijk zijn en onvoldoende bijdragen aan de winst. Schrap deze kosten.

 1. Maak spaarpotjes:

Inderdaad. Net als oma. Maar het werkt wel. Verdeel je omzet in verschillende posten:

1 Inkomsten

2 Salaris

3 Winst

4 Belasting en B.T.W.

5 Kosten

Dit is de wet van de ruimte: Hoe meer ruimte je hebt hoe meer ruimte je gebruikt!

Wil je dit goed aanpakken? Bij Knab heb je een goedkope zakelijke bankrekening met gratis 5 betaalrekeningen eraan gekoppeld. Verdeel je omzet direct naar deze potjes. De percentages die je per potje moet berekenen verschillen per branche. Wil je daar meer over weten? Neem dan even contact met mij op, dan help ik je hierbij.

 1. Start met beleggen

Wat? Beleggen? Ja. Sparen levert niets meer op. En om te kunnen beleggen heb je geen tonnen nodig. Ook met kleine bedragen kun je starten. Er zijn meerdere aanbieders, juist als je er geen verstand van hebt. Onderzoek zelf welke aanbieder goed bij je past. De kosten zijn per aanbieder verschillend, zeker als je dit door rekent naar rendement op lange termijn. Doe jezelf een plezier en zoek dit uit. Ook voor jou is dit bereikbaar.

Dromen waarmaken

Disclaimer: uiteraard zijn er risico’s aan verbonden. Vermogensopbouw is lange termijn strategie, verwacht dan ook niet dat je volgend jaar rijk bent. Maar start vandaag en zie wat je over 10 of 20 jaar kunt bereiken. Hoe langer je wacht des te minder de groeimogelijkheden. Start met een bedrag dat je maandelijks kunt missen. Automatiseer de maandelijkse storting, en laat het jaren staan. Dromen worden op deze wijze een stuk realistischer! Toch maar dat huisje in de besneeuwde bergen??

Nogmaals de 8 stappen om je winst en financiële situatie in de toekomst te verbeteren

 • Creëer inzicht in je financiën
 • Investeer in groei
 • Verkoop kosten
 • Verlaag je inkoopkosten
 • Verhoog je tarief
 • Schrap kosten die niet bijdragen aan het grote geheel
 • Verdeel je omzet over oma’s potjes (Knab)
 • Start met beleggen

Reserveren

Zo kom je in de flow om écht winstgevend te ondernemen. Je reserveert voor de toekomst en creëert ook voor nu een goed salaris. Keer eens per 3 maanden een deel van je winst uit (na salaris) en bepaal wat voor je leuks je ermee gaat doen. Dan kom je erachter dat je niet zoveel nodig hebt. Je besluit ook dit geld te beleggen voor die ene investering of droom voor later.

Flow

Wil je ook in die flow komen en nu al genieten van je vrijheid? Start met bovenstaande acties en geniet van het resultaat. Wil je ontdekken hoe jij dit in jouw geval het snelst kunt bereiken? Geef je op voor de Kickstart Winstgevend Ondernemen

Kickstart Winstgevend Ondernemen: Ja, ik Wil