Top Secret

Ik wil je graag een groot geheim vertellen over mijn allereerste bedrijf. Het was een goede les op mijn levenspad. Niet verder vertellen hoor, want dit heb ik nooit eerder verteld!

De koning te rijk was ik in 2002. Ik had net mijn droom waargemaakt door een eigen kledingzaak te starten. Ik was zo trots! Ooit begonnen als bollenpeller en later van administratief medewerkster opgewerkt naar boekhoudster. Ik wist nu dat alles wat je wilt echt bereikbaar is.

Eindelijk rijk!

Mega omzetten draaide ik, en de winkel was zo verschrikkelijk druk dat ik nauwelijks tijd voor mezelf had. Dus werd het tijd om medewerkers aan te nemen, want alleen was het echt niet meer te doen. Ik vloog op vleugeltjes en dacht: “Yes!! ik word eindelijk rijk!”

Maar dat viel vies tegen. Ik werd rijk aan ervaring, dat dan weer wel.

Voor de buitenwereld had ik een ‘goedlopend’ bedrijf, maar ik wist wel beter. 

Want ik moest die prachtige nieuwe collectie wél voorfinancieren. En tegen de tijd dat dat was afbetaald, verscheen de blauwe envelop van de belastingdienst op mijn mat voor de BTW kwartaal afdracht. En dat was altijd stressen, alles werd bij elkaar gesprokkeld en soms moest ik zelfs privé geld gebruiken. 

Ik werd er moedeloos van. Ik werkte 60 uur per week, deed op zondag de boekhouding en tóch kon ik mezelf nauwelijks een normaal salaris geven. Mijn parttime medewerkers verdienden meer dan ik! 

Later bleek dat ik niet de enige was die hierop vastliep. Ik zie veel ondernemende vrouwen met hun passie bezig. Maar zij hebben geen inzicht in de geldzaken van hun bedrijf, soms met financieel enorme tegenvallers. Dus herken jij je erin dat je wel genoeg omzet hebt maar eigenlijk niets overhoudt?

Omzet is nog geen winst

Gelukkig weet ik ondertussen beter. Ik leerde via de harde weg dat omzet niet gelijk staat aan winst. Een Mega Omzet betekent ook vaak mega kosten, in mijn geval was dat personeel/huur/inrichting en niet te vergeten, inkopen. Het resultaat is de uitkomst van de omzet minus de kosten en inkoop. Als je bankrekening vol was, kwamen de rekeningen van de leveranciers binnen voor het volgende kwartaal. De personeelskosten per maand gingen eraf. Hierna kwam dan ook de Omzetbelasting nog die van de Bankrekening af moest. Nou tel maar uit, die bankrekening was weer leeg.

Wil jij ook meer inzicht in je financiën?

Met mijn huidige bedrijf: Blij met je Boekhouding ben ik alle stappen en geheimen gaan uitpluizen om wél winstgevend te ondernemen. Nu ik weet hoe het moet wil ik dit graag met je delen. Van alle omzet die binnen komt kun je werkelijk winst wegzetten en dat uit laten groeien naar een stevige winstgevende business.

Sinds ik het winstsysteem toepas op mijn bedrijf voel ik eindelijk de rust die ik zocht. Ik help andere ondernemers diezelfde rust te vinden. Ze krijgen daardoor inzicht in hun financiën,  genoeg geld op hun bankrekening en komen nooit meer voor verrassingen te staan. Wil jij dat ook? Dit is het advies dat ik ze geef: 

1 bankrekening is niet genoeg

Open 5 bankrekeningen (bij de KNAB is dit gratis) en geef deze allen een naam zoals hieronder: 

-Inkomsten rekening

-Salaris rekening

-Winst rekening

-Btw en IB Belasting rekening

-Kosten rekening

Dit systeem werkt omdat niet alles op de grote hoop terecht komt. Zo creëer je veel meer overzicht en dus rust. Er zijn boekhouders die minder enthousiast zijn over dit systeem, misschien omdat ze denken dat het ze veel extra tijd gaat kosten. Maar ik weet uit ervaring dat het echt werkt. Ondernemers die hiermee aan de slag gaan hebben geen geldzorgen meer én houden meer winst over!

De BTW is niet voor jou!

Verdeel je omzet 2 wekelijks in de percentages. Let op: dit is branche afhankelijk, vraag het je boekhouder.

De BTW is niet voor jou bestemd, maar voor de Belastingdienst. Zorg dus dat je hier vanaf blijft. Door steeds dezelfde verdeling te doen betekent dit geen stress als de BTW aangifte er is, of de Inkomstenbelasting betaalt moet worden. 

Je ziet eindelijk winst op je bankrekening staan en er staat een fijn salaris voor je klaar. Als je met dit systeem gaat werken eist het wel de juiste kennis van te voren hoeveel geld je nodig hebt om jezelf uit te betalen. Vooral als je diensten verkoopt is vaak is bijna de helft maar over aan salaris van wat je verkoopt. De andere helft gaat op aan de kosten en de Belasting.

Meer overzicht = meer rust in je hoofd

Wil je echt winst zien op je bankrekening? Ga dan hiermee werken, want het werkt echt. Dat komt niet alles op de grote hoop terecht komt. Je creëert meer overzicht en krijgt daardoor rust in je hoofd. Omdat je weet wat je hebt, en dus ook wat je kunt uitgeven.  

Dit zijn de eerste stappen die je kunt zetten richting financiële onafhankelijkheid. Maar met alleen het winstsysteem ben je er nog niet. Er zijn meer dingen nodig om een succesvolle winstgevende business neer te zetten. Je hebt bijvoorbeeld ook een winstgevend plan nodig. In mijn Winst-traingingen geef ik je daar de handvaten voor.

Kickstart Winstgevend Ondernemen

Zonder actie blijft het bij dromen 

Als laatste is de actie heel belangrijk. Neem die stap, het levert je zoveel op. Meer zelfvertrouwen, rust in je hoofd, en niet te vergeten, financiële zekerheid. Je kunt van alles willen maar als je geen actie neemt gebeurt er niets. Visie zonder actie is een dagdroom. 

Heb je behoefte aan meer hulp bij het maken van jouw plan? Dat kan! Ik heb een persoonlijk programma ontwikkeld, waarin je in één dag ontdekt hoe je met op een simpele manier écht meer winst maakt in minder tijd. Neem de stap naar een financieel stevig, volwassen bedrijf en meld je aan via deze knop: 

Kickstart Winstgevend Ondernemen

 

P.s: Heb je iemand in je netwerk die wel wat hulp kan gebruiken? Deel dit bericht dan met haar.