Spreekangst

Nerveus, vlekken in mijn nek, zwetende handen en een knoop in mijn maag. Zo voelde ik me als ik voor een groep moest spreken. Zelfs bij een vergadering in een kleine setting had ik hartkloppingen, en als ik me bij een training moest voorstellen vloog  het bloed naar mijn wangen. Spreken voor een groep? Ik ging nog liever naar de tandarts. Herken je dit?

Download 7 stappen voor een winstgevende onderneming.

Doel 2020

Ondanks die spreekangst droomde ik ervan om Webinars te geven voor mijn klanten en als succesvol spreker presentaties te houden over winstgevend ondernemen. Het werd mijn doel van 2020. En iedereen die me kent weet dat als ik eenmaal een doel heb, me vastbijt tot ik het voor elkaar heb. 

 

Comfortzone

Om mijn doelen te halen was er geen ontkomen aan; het was dus tijd om uit mijn comfortzone te stappen, mijn angsten onder ogen zien en eraan gaan werken. Ik ben begonnen met een training spreken in het openbaar bij Patrick van Gils van Toppresentaties. Patrick leerde me dat je zenuwen er mogen zijn, zolang je het niet groter maakt dan het is.  

 

A-merk

Alle kennis die je vergaart in je leven kun je weer doorgeven aan anderen. De kennis om jezelf op nummer 1 te zetten en jezelf een podium te geven hebben mij weer verder gebracht om mezelf te laten zien. Je bedrijf en jezelf als A merk neerzetten om de wereld te laten kennis maken met jou. Daar gaat het om. Veel ondernemers willen niet gezien worden en denk je dat je een succesvol ondernemer wordt als je niet gezien wilt worden? Deze vraag mag je voor jezelf beantwoorden.

 

Live-event

Er hoorde ook een live dag bij de training. Die was fantastisch, Patrick was heel inspirerend. Toen ik hem op het podium zag kreeg ik de kriebels omdat ik dacht: Dat wil ik ook! Een live Event neerzetten voor mijn doelgroep Creatieve ondernemers met een eenmanszaak en dan met mijn sausje erover. Dit event ga ik dit jaar in 2021 geven. Een soort Ibiza op het platteland voor vrouwelijke ondernemers waar zij inspiratie krijgen op winstgevend ondernemen. 

 

Webinars

Ik heb veel dingen van Patrick geleerd. En mijn doelen? Die zijn meer dan uitgekomen. Op dit moment geef ik Webinars doordat ik met mijn spreekangst om kan gaan en ik was als spreker uitgenodigd voor meerdere presentaties over winstgevend ondernemen. Helaas konden ze in verband met corona niet doorgaan. 

 

Zelfontwikkeling

Op de live dag heb ik besloten om het aankomende jaar vanaf 1 januari met Patrick van Gils te gaan samenwerken. Om mijn presentatie skills te upgraden en succesvol spreker te zijn ga ik ga het jaarprogramma Spreek je Rijk te volgen. En daar heb ik een zin in joh! Je zelfontwikkeling geeft de meeste winst in je leven en je onderneming.

Wil je alvast een voorproefje op succesvol winstgevend ondernemen en wil je meer weten van mijn methode? Download mijn e-boek en ik hou je op de hoogte van mijn avontuur en Events in 2021

Ja, ik wil het E-boek in 7 stappen een Winstgevende Business.

Wil je een Winst-gesprek met mij? Winst gaat niet alleen over geld. Neem die eerste stap om de keuze te maken om te kiezen voor jezelf. Maak hieronder een afspraak.

Ik wil een Winst gesprek!