Niet dromen maar doen door je positieve mindset

Heb je nog steeds een positieve mindset in deze tijd van Corona?

Een positieve mindset is 1 van de belangrijkste dingen in jouw leven, net zoals de boekhouding van je bedrijf cruciaal is voor je onderneming. Waarom? Omdat je eigen houding bepalend is voor hoe je je eigen leven leidt.

Door gefocust positief in het leven te staan wordt de balans in je leven beter in plaats van slechter. Zo gaat dat ook met financiën. En dat is in potentie bij uitstek de plek die een positieve bijdrage levert aan een fijne balans in je leven. Zeker in deze tijd van crisis is het van cruciaal belang te weten hoe de vlag erbij hangt zodat je actie kunt nemen.

Door de actie die je neemt kun je ook na de crisis weer verder winstgevend ondernemen.

Balans

Ben jij een vrouw met een eigen onderneming (eenmanszaak) die alles alleen doet en die het vervelend vind om de boekhouding te doen? Je zou je moeten afvragen waar dat vandaan komt. Zonder focus op de financiën krijg je geen goede balans.

Je weet allang dat het belangrijk is voor het voortbestaan van je bedrijf. Net als met alles in het leven zitten ook in het ondernemerschap taken en klusjes die je niet altijd tof vind maar die noodzakelijk zijn om de boel op orde te houden.

Als je winst wil zien moet je eerst weten hoe je winst moet maken. Dit betekent inzicht in cijfers hebben!

Up to date

Het regelmatig up to date houden en het volgen van je cijfers geeft overzicht en structuur. Je weet precies aan welke knoppen je moet draaien om je onderneming financieel gezonder te maken, of op welk moment je het beste een investering kunt doen.

Hoe gaaf is het om te zien welke impact je op je eigen leven hebt als je je cijfers ziet groeien. Als je het geld op je bankrekening ziet groeien wordt je blij. Dat wil toch iedereen? Dus wat kunnen we er aan doen om het leuker te maken?

Ik heb hier 8 tips voor je om te beginnen met een positieve mindset aan je boekhouding en dit vol te houden. Onderzoek op je gemak de cijfers van je bedrijf en lukt dit niet zelfstandig? Zoek echt hulp hierbij omdat dit je veel op gaat leveren in de toekomst. Je krijgt uiteindelijk veel meer rust omdat je wel weet hoe je ervoor staat.

 

8 tips

1. Plan het moment dat je hier mee aan de slag gaat. Dat geeft rust. Doe het ook op vaste tijdstippen per week of maand. Dit brengt regelmaat. Ook hier geldt, dit geeft rust.

2. Laat je niet afleiden en leg je mobiel aan de kant. Zo word je niet gestoord.

3. Houd je van muziek? Zet een muziekje aan!

4. Zet er een flinke pot thee bij.

5. Kijk naar het verloop van je cijfers. Zie je groei? Vieren! Hoe simpel ook. Zie je een daling? Focus op wat goed is gegaan en hoe je dit de komende tijd gaat terugzien in je cijfers. Cijfers zijn slechts het gevolg van acties die je eerder hebt uitgevoerd.

6. Taken administratie afgerond? Kijk hoe je je groeicijfers, prognoses en doelstellingen verder kunt aanscherpen en wat je kunt doen om dit te bereiken.

7. Noem je top drie van belangrijkste doelen voor de komende drie maanden en plan voor elke dag een actie die hieraan gaat bijdragen.

8. Zoek een business buddy die je er aan gaat houden, zodat jij ook daadwerkelijk je (financiële) doelen gaat behalen.

Vrijheid door winstverhoging

Met een positieve mindset, helderheid in je acties en discipline in je werkhouding ga je alle doelen bereiken die je maar wilt. En hoe tof is het om die cijfers te zien groeien? Dat je op je bankrekening er plotseling een 0 bij kunt zetten? Dat je van de 50k omzet naar een ton winst gaat? Of nog veel meer? Wat zou dat voor je betekenen? Laat me raden. Vrijheid!

Vind je het lastig om hier een weg in te vinden en heb je een eerste duwtje in de rug nodig en iemand die je helpt om dat overzicht te creëren? Meld je dan hier  gratis 1 op 1 gesprek  voor een uurtje sparren. Jij vertelt me waar je tegenaan loopt en ik geef je direct wat punten waar je mee verder kunt. Kost niets. Gewoon doen hoor!

Download voor meer tips mijn E-boek:   gratis E-boek voor meer tips