Durf jij je baan op te zeggen?

Ja, je hebt het gedaan. Je hebt je baan opgezegd, en wat nu?

Al je zekerheden heb je opgegeven en je loopt nu rond met een steen in je maag. Is dit wel de juiste beslissing?

Geen salaris, geen vaste werktijden, geen collega’s, en geen structuur meer in je leven. Totaal in onzekerheid.

Maar dit heb je toch niet zo maar gedaan, hoop ik?

Nee, er gaat een traject aan vooraf, namelijk Sarah worden en dan denken: Is dit alles? Het liedje van Doe Maar.

Is dit nou alles in het leven wat ik nog mee ga maken? Elke dag zo’n beetje hetzelfde en naar het weekend uitkijken om je geld te verbrassen aan etentjes en dure kleren?

En die kleding kopen was ook min of meer uit verveling, want hoeveel kleren heb je nu al?

Instant geluk noem ik het. Meestal is de euforie al weg voordat je thuis komt en zit je met een schuldgevoel opgescheept.

Midlife crisis?

Toen ik het leven onder de loep nam, ben ik er na 50 jaar achtergekomen dat boekhouding mijn passie is. Vanaf mijn 17e jaar ben ik al ermee bezig.

Veel ondernemers vinden boekhouding niet leuk, maar het is wel het fundament van je bedrijf!

Ik heb besloten om voor het risico te gaan, en toch nog een keer een eigen bedrijf opstarten.

Ben jij ook 50 geworden, wil je met passie leven en heb je de keus gemaakt om een onderneming te starten? Laat mij weten hoe je tot die keuze gekomen bent. Hoe was het gevoel toen je alle zekerheden weg zag vallen van je vaste baan?

De gevolgen?

Nu ik geen vaste baan meer hebt en besloten heb om mijn passie te volgen, zijn de gevolgen groot.

Geen vast inkomen meer, dat betekent bezuinigen op van alles en nog wat, en geloof me, je wordt er echt creatief van.

Je loopt alle kringlopen af, je bent op zoek naar aanbiedingen en probeert kleren te ruilen of misschien van je dochter te krijgen. Mijn dochter heeft gelukkig dezelfde maat als ik en koopt ook veel en heeft dan toch weer spijt. Vaak hangen de kaartjes er nog aan.

Geef maar aan moeders want die is er blij mee.

Ik moet zeggen dat er wel wat kleding bij is dat toch frisser bij dochter van 29 jaar staat dan bij moeders van 51, maar je bent jong van geest. Eigenlijk heb je schijt aan iedereen.  Maar die hotpants kan toch echt niet meer met 51 jaar.

Verder moest ik mijn website zo snel mogelijk de lucht in te krijgen zodat mensen uit mijn doelgroep het E-book kan downloaden en afspraken kunnen inplannen voor je gratis Very Important Bookkeeping sessie met High Tea. Op deze sessie kunnen vrouwelijke ondernemers kennis komen maken met mij en samen met andere ondernemers sparren over hoe je blij wordt van je boekhouding.Mijn ervaring leert mij wel dat de meeste ondernemers het gewoon uit willen besteden. Wil jij je ook opgeven voor de V.I.B. sessie? Dat kan hier:blijmetjeboekhouding.nl/gratis-v-i-b-sessie/

Gooische vrouw?

Nu ik geen vaste baan meer heb denken veel mensen dat ik een soort Gooische vrouwen leven leid, en de hele dag lekker in de tuin lig. Het tegendeel is waar, ik heb nog nooit zoveel uren besteed aan zorgen dat mijn bedrijf een succes wordt. Volgens mij heet dat ook werken.

Ik ben constant bezig met inzichten en tools uitzoeken. Ik ga het gesprek aan met mijn ideale klanten en onderzoek hoe zij de boekhouding zien. Waar liggen voor hen de problemen, en op welke manier willen ze die opgelost zien? Op basis van die gegevens ontwikkel ik mijn programma.

Hoe creëer je succes?

Je zet de wekker vroeg en rekt je heerlijk uit en zeg tegen jezelf: Goedemorgen, kanjer!

De planning is gemaakt om structuur aan te houden anders word je lui en ga je uitstel gedrag vertonen, en dat wil je niet.

Dagelijkse meditatie als start van de dag, visualisatie en dankbaarheid opschrijven in je dankbaarheidsboekje.

Hoe bepaal je je strategie? En vooral belangrijk: welke actie neem je?

Wat is jouw passie? En waar heb jij als eerste hulp bij nodig in je onderneming?

Geef je reactie hieronder of mail mij simona@blijmetjeboekhouding.nl

Wil jij ook rust in je hoofd en lekker slapen?
Heb je hulp nodig met het maken van een winststrategie?
Download mijn E-book op www.blijmetjeboekhouding.nl
Of maak rechtstreeks een afspraak in mijn drukke agenda voor een gratis 1 op 1 gesprek van 2 uur.

https://calendly.com/blijmetjeboekhouding