Hoeveel omzet heb je?

Het is belangrijk dat je op elk moment weet hoe je ervoor staat, want anders wordt je bedrijf een stuurloos schip. Je denkt misschien dat het goed gaat als je alleen naar je omzet kijkt, maar alleen omzet is nog geen winst!

Er is maar één ding belangrijk en dat is winst. Winst geeft je bedrijf bestaansrecht en zorgt dat er brood op de plank komt.

Download mijn e-boek voor meer tips hierover: Download E-boek nu

Winst betekent niets anders dan:

verkoop {inkoop + kosten} = resultaat.

Als je geen winst of zelfs een tekort hebt, moet je verschillende besluiten maken om je bedrijf te laten voortbestaan. Allereerst: kostenbesparing. Neem je uitgavepatroon onder de loep, ook de inkoopprijzen. Ga onderhandelen of je hier meer winst uit kunt halen.

Ook moet je iets met je verkoop doen. Maar pas als je ziet of je op de goede weg bent of niet, kun je ingrijpen. Wacht je hier te lang mee, dan kan het te laat zijn.

Heb je veel winst? Dan kun je investeren in de ontwikkeling van jezelf, dus je bedrijf.

De gevolgen van te laat ingrijpen

Veel ondernemers steken hun kop in het zand als het slecht gaat. Dan storm je recht op een faillissement af! Maar voor je het weet komt de blauwe enveloppe weer langs. En de btw moet je toch echt op tijd betalen.

Als de boekhouding niet op orde is, moet je hulp inschakelen. Want je bedrijf valt of staat met een goede boekhouding. Winst is de belangrijkste pijler van je bedrijf. Want uit de omzet moet je ook nog je kosten betalen. Dus hebt wel omzet nodig, maar de winst is je salaris!

Waarom je boekhouding up to date houden?

De boekhouding moet up to date zijn en daarom moet je hier wekelijks tijd aan besteden. Maak dus een planning voor je boekhouding, want zonder planning ga je smoesjes verzinnen om het uit te stellen. Alleen bij een baas wordt alles lekker voor je geregeld, maar dan heb je niet de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet. Wil je vrijheid? Houd je boekhouding bij!

Maak een plan!

Het is jammer als je hard aan het werk bent voor je bedrijf en je weet niet hoeveel winst je eigenlijk hebt. Ook is het belangrijk te weten hoeveel omzet je nodig hebt om je kosten te kunnen betalen. Als je dat weet kan er pas met een plan begonnen worden. Dat plan bestaat uit hoe je winst gaat maken en hoeveel winst je nodig hebt om je kosten te kunnen betalen.

Weet je het echt niet? Dan wil ik je graag helpen om dingen helder te krijgen!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gratis gesprek.

gratis 1 op 1 sessie