Investeren kun je leren

Net als veel dingen in het leven, valt ook investeren te leren.
Als jij het woord investeren hoort, wat voel je daar dan bij?

  • “Investeren is niets voor mij!”
  • “Investeren? Daar ben ik te klein voor”
  • “Investeren? Te ver van mijn bed show!”
  • “Investeren? Yess, waar kan ik beginnen?”

 

Wat is investeren?

“Investeren is iets kopen of doen wat geld oplevert. Wat ik zie is dat veel ondernemers investeren verwarren met kopen wat geld kost in plaats van oplevert.”

Auto

Dus investeer je in een nieuwe auto, dan investeer je wel, maar levert die auto jou iets op? Daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk. Ben jij vertegenwoordiger of rij je 50.000 kilometer per jaar voor je onderneming dan is een auto belangrijker voor jou als voor iemand waar de auto 40 uur per week bij de voordeur geparkeerd staat. Alsnog kom je met een auto van 50k net zover als een auto van 10k. Als je veel winst maakt in een jaar kun je ervoor kiezen een grote aanschaf van een auto te doen om minder belasting te betalen. Maar vergeet niet hoe duurder de auto, hoe meer bijtelling je moet betalen als ondernemer.

Kickstart Winstgevend Ondernemen

Vastgoed

In deze tijd waar de rente heel laag is als hypotheek zou je kunnen investeren in vastgoed. Met het vastgoed kun je panden gaan verhuren wat maandelijks geld oplevert. Je kunt er ook voor kiezen een kluswoning te kopen en te gaan verbouwen om het weer zodat je het met winst kunt doorverkopen. Ook een recreatiewoning is op dit moment heel populair. De aanschaf van vastgoed is op dit moment via Funda haast onbetaalbaar geworden. Hierbij zul je creatief te werk moeten gaan. Zelf actie ondernemen om te vragen of mensen hun huis of pand willen verkopen wil nog wel eens helpen.

Kantoormachines

Bijvoorbeeld een nieuwe laptop, computer of printer. Ook hier geldt wel weer voor dat je goed na moet denken of het geld oplevert of alleen maar gemak. Het ligt aan je business hoeveel geld je uitgeeft. Een printer is voor een reclamebureau heel belangrijk en zal dan duurder zijn als dat je coach bent.

Eigen pand

Een eigen kantoorpand als investering is ook een optie. Je zou het een aantal jaar kunnen gebruiken voor jezelf en hierna verhuren of verkopen. Of je kunt creatief zijn en andere ondernemers uitnodigen om tegen een vast of flexibel bedrag bij je te komen zitten.

Caravan

Laatst had ik een afspraak met Miranda mijn VA, om alles door te spreken over mijn nieuwe training. Wij kregen het over investeren. Ze gaf aan dat zij niet aan investeren doet en dat het toch misschien een brug te ver is om hierover te praten op social media. Ik moest hier even over nadenken vroeg waarom zij dit dacht, omdat ik het niet met haar eens was. Toen kwam het mooie, en vertelde zij dat zij iets op hele kleine schaal doet maar dat niets met investeren te maken heeft. Ik zei: Nou word ik nieuwsgierig, wat doe jij dan? Miranda vertelde dat zij samen met haar man een oude caravan had gekocht en die helemaal retro had opgepimpt. Toen bedachten zij dat ze er maar een paar weken per jaar mee weg gingen en kregen een idee. In de zomermaanden verhuren zij nu de retro caravan voor een best redelijk bedrag per week. Van de opbrengst leggen ze een gedeelte weg om een andere caravan erbij te kopen en van het andere deel konden ze zelf op vakantie. Kijk dat is nou investeren met een dikke I.

Miranda gaf aan dat ze binnenkort de tweede caravan konden kopen van het geld van de verhuur van de eerste. Toen Miranda klaar was met haar verhaal zei ik: En jij zegt dat de ondernemers in mijn netwerk nog niet klaar zijn om te investeren? Waarop ze zei: Je hebt helemaal gelijk. Miranda had zichzelf klein gemaakt, omdat ik het over vastgoed investeringen had. Daarom dacht ze alleen in woningen, maar je kunt dus ook bijvoorbeeld in caravans investeren.

App

Je kunt ook geld investeren in een applicatie voor je bedrijf, vaak zijn dit grote bedragen, maar als je de juiste app op de markt brengt kan het veel geld opleveren. Zolang je klanten er gemak van hebben en jij het probleem van je klant oplost, willen zij ervoor betalen. Je kunt de app aanbieden in de App store of bij de Play store.

Kennis

Het allermooiste om in te investeren is in jezelf. Met alle ervaringen en opleidingen kun je de kennis van jezelf vergroten. Deze toegevoegde waarde. (Ik noem dat altijd BTW) De Bijzondere Toegevoegde Waarde van jezelf is het grootste goed wat je bezit. Al je kennis en ervaring kun je doorgeven aan je klanten en je voordeel hier uithalen. De waarde van jezelf kun je vergroten en een hogere prijs krijgen voor je diensten. Je kunt ervoor kiezen om met een coach te werken die van een afstandje naar je business kijkt en je de goede focus geeft. De keuze is nog altijd bij jezelf of je succesvol bent ja, of nee.

Er zijn talloos veel andere investeringen die geld opleveren, vind je het leuk om ze te delen, doe dat dan vooral om andere ondernemers te inspireren.
Wil je voldoende geld overhouden om ook te gaan investeren?

Leer wat er nodig is voor een winstgevende Business en meld je aan voor mijn training, Kickstart Winstgevend Ondernemen.
De (minimale) investering heb je er gegarandeerd binnen 1 maand uit!

Ja, ik wil meedoen!