Troubles in Paradise?

Pas vroeg ik aan een ondernemer met een eenmanszaak: Hoe sta je ervoor? En ik kreeg toch een blik toegeworpen en een paar rode wangen.

Zij antwoordde aarzelend, niet echt blij:
‘‘ehh geen idee, maarre hoezo dan?’’

Steeds weer ben ik verbaasd, want ik hoor dit best vaak. Hoe kan je naar een doel toewerken, als je niet weet hoe je ervoor staat?

Je hebt veel omzet, maar je weet dus niet of je wel of geen winst hebt. Je bent bezig met van alles en nog wat, maar dat heeft weinig zin als je niet weet of je op de goede weg bent.

Je geeft lekker veel geld uit aan kosten en je weet eigenlijk niet of je het jezelf kan veroorloven. Ook zou het kunnen zijn dat je inkoop te hoog is. Maar dat weet je niet. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je verlies draait en eigenlijk geen inkomen voor jezelf hebt. Je winst is je inkomen en je bent 100% aansprakelijk dus dit betekent: Troubles in Paradise!

Hoe kan je ingrijpen als je het niet weet?

Kop in het zand

Als er te weinig geld binnenkomt, heb je voordat je het weet betalingsproblemen. Te weinig winst, en klanten die niet betalen zorgen ervoor dat je bankrekening leeg is en jij in de stress schiet met rode vlekken in je nek. Doordat je niet de cijfers in de gaten hield heb je niet op tijd kunnen ingrijpen.Dit heet kop in het zand steken. Je bent niet de enige hoor.

Gelukkig kan ik je helpen met het vinden van een oplossing.

Alles begint met een plan

Winst begint altijd met een plan en dat plan moet winstgevend zijn. Is dit het niet? Begin er dan niet aan, of maak het winstgevend. Wees hier creatief in en neem er de tijd voor. Alles in het leven begint trouwens met een plan, maar laat je de plannen slagen?

Daar gaat het om natuurlijk. Dus actie!

Dit winstplan kost je echt een paar dagen om een goed inzicht te krijgen. Schat alles van te voren goed in, en rond de kosten en inkoop naar boven af. In het echt valt alles altijd tegen, zo ook je financiële voorspellingen. Maak een verkoop strategie. Hoe ga ik iets in de markt zetten? Wat is jouw verkoop strategie? Laat het me weten, want ik ben er benieuwd naar.

Beloon jezelf

Als jij alles volgens jouw strategie uitvoert, en weet hoe je er maandelijks voor staat, kan je bijsturen en kijken wat je gaat veranderen om je doel wél te behalen.
Is je doelstelling gehaald? Beloon jezelf rijkelijk met iets waar je blij van wordt. Dit geeft je echt een kick als je een doel haalt.

Wat heb jij bedacht als beloning voor jezelf?

Denk hier eens over na en vertel het me. Nu ga jij ook cijfers zelfs leuk vinden toch?

Wil jij ook rust in je hoofd en lekker slapen?
Heb je hulp nodig met het maken van een winststrategie?
Download mijn E-book op www.blijmetjeboekhouding.nl
Of maak rechtstreeks een afspraak in mijn drukke agenda voor een gratis 1 op 1 gesprek van 2 uur.

https://calendly.com/blijmetjeboekhouding