Terug van vakantie! Ik heb ouderwets gekampeerd in Zeeland.

Natuurlijk wel met een caravan, want ik hou toch wel van een beetje luxe. Mét een toilet erin, mijn man vind dit onzin, want je kunt toch naar het toiletgebouw? Dat vind ik weer onzin dan.

Privacy

Gelukkig hadden we heel mooi weer en het was een leuke camping. Alleen stond alles wel heel dicht op elkaar, dus we hadden niet veel privacy. Er waren veel Duitsers en het Crocs gehalte was heel hoog. Tsja. Het is maar wat je smaak is qua mode.

Bekeken worden

We stonden tegenover een ouder stel. Ze hadden duidelijk niet zoveel meer tegen elkaar te zeggen en als compensatie zaten ze de hele dag voor de voortent te koekeloeren wat iedereen aan het doen was.

Nou ben ik iemand die graag danst, altijd vrolijk, in voor een lolletje en ik kleed me in hippie/Ibiza stijl, óók tijdens de vakantie. Mijn westernlaarzen gaan gewoon mee en die gaan aan als ik daar zin in heb. Ik had dus best wel wat bekijks, maar daar heb ik gewoon schijt aan. Je wilt je toch de hele dag vrij voelen en zeker tijdens je vakantie!

Aangezien het eten ons van het bord werd gekeken door de koekeloerders zijn we bijna elke dag uit eten geweest, op 3 keer na. We hebben toen de Sköttelbraai aangezet, hier heeft mijn lief voor het eerst in zijn leven op gekookt. Tijdens het eten heb ik geprobeerd niet op de koekeloerders te letten, maar dat valt niet mee als ze op een meter of 6 afstand zitten te kijken wat wij op ons bord hebben. Als ze nou gewoon wat leuks zeiden of in ieder geval íets, maar die monden gingen niet open.

Ondernemen op vakantie

Ik ben ondernemer in alle facetten van het woord, dus ook op vakantie. Dat betekent dat ik, zodra ik wakker wordt, vol aan sta en de plannen voor die dag wil bespreken, want ik wil Leven! Deze vakantie zijn we ook weer dagelijks op avontuur gegaan. We hebben gewandeld, gefietst, zonsondergangen bekeken, geluncht, dorpjes bekeken, de Deltawerken gezien, op het strand gelegen, strandwandelingen gemaakt, alle strandtentjes gehad en mijn hoogtepunt dit jaar was paardrijden.

Mijn vakantie was supertof dit jaar. Gelukkig heb ik nog een heleboel te bespreken en te lachen met mijn liefde. Ook om die overbuurtjes hebben wij samen lol gehad. Als we wakker werden gluurden we samen door het gordijntje om te kijken of ze er al zaten. En wat denk je? Natuurlijk ze zaten alweer, klaar voor hun dag. Een dag waar ze weer niets te bespreken hadden en het hoogtepunt douchen was.

Toen we na 2 weken naar huis gingen hielp de overbuurman wel met het duwen van de caravan en zei hij nog even tegen mij: Je moet meer eten! Zou hij hebben gezien wat ik op mijn bord had? Of dacht hij dat we nooit aten omdat we altijd weg waren?

Eigenlijk is vakantie net als ondernemen:

  • Hoe is je Mindset?
  • Wat is je plan?
  • Welke actie ga je nemen?

Als je al deze 3 dingen mist in je leven of in je onderneming zal je succes niet groot zijn.

Er zijn natuurlijk altijd mensen tevreden met dat leven, dat is hun keuze en dat is goed.

Deze mensen zullen alleen geen ondernemers worden en willen dat waarschijnlijk ook niet.

Wil jij meer van het ondernemerschap op financieel vlak weten?

Download het E-book wat ik heb geschreven: 7 tips om boekhouding leuk en relaxed te vinden:

www.blijmetjeboekhouding.nl/gratis-e-book/

je kunt mij ook mailen of bellen voor een afspraak simona@blijmetjeboekhouding.nl

Simona