Asterix

Vroeger

In mijn jeugd moest ik ooit van mijn fiets de berm inspringen om uit te wijken voor een op hol geslagen paard, en sindsdien ga ik deze dieren zoveel mogelijk uit de weg. Toch werd ik tijdens mijn vakantie enthousiast bij het zien van een folder van een paarden strandrit, en ik ging erop af.

Strandrit

Door mijn angst vond het paardenmeisje een strandrit wat te hoog gegrepen, maar ze wilde me graag helpen om die angst te overwinnen. We spraken af dat ik op maandag naar de paardenbak zou komen.

Asterix

Ik ging er met een gespannen gevoel naar toe . Het was rustig, bijna alle kinderen die die middag les hadden gehad, waren weg. “We beginnen met aaien” zei het paardenmeisje. “Hoi paardje” zei ik en pff, de zenuwen gierden door mijn lijf, nog nooit in mijn leven was ik zo dichtbij een paard geweest. ‘’Hij heet Asterix hoor’’ zei ze.

Angsten overwinnen

Toch voelde het na een tijdje al wat minder spannend. Nadat ik nog wat had geaaid en geknuffeld moest ik op zijn rug gaan liggen, en daarna zitten op het zadel. Het zweet brak me uit, maar ik was vastbesloten hiermee door te gaan. En, raad eens, uiteindelijk heb ik 5 rondjes gereden! Yes! Na 40 jaar is mijn angst voor paarden overwonnen. Ik heb nu zelfs plannen om thuis rijles te gaan nemen bij een manege in de buurt.

Know, like, trust!

Know, Like, Trust. Het betekent: vertrouwen kweken. Bij paarden is dat net als in je business. Je leert het paard kennen, na het aaien vind je hem leuk en daarna geef je het vertrouwen.

Connectie

Dat werkt ook zo met je doelgroep. Potentiële klanten doen pas zaken met je als ze je vertrouwen. Zorg er dus voor dat je potentiële klant je leert kennen en je leuk gaat vinden. Dit is een lange weg van volhouden en nooit opgeven. Je moet echt samen die connectie aangaan om een goed resultaat te behalen. Angsten overwinnen in je business om succes te creëren.

Winstgevende onderneming

Wil jij je angst overwinnen door met je business naar een hoger level te gaan? En heb je hier hulp bij nodig? Met de juiste strategie help ik je om je onderneming winstgevend te maken door te sturen op de cijfers.

Download mijn E-book zodat je wekelijks nieuwe tips krijgt om je bedrijf in een winstgevende onderneming te laten groeien.

Www.blijmetjeboekhouding.nl/gratis-e-book/

12 september a.s. geef ik een workshop waar je veel tips krijgt betreft de belastingdienst en hoe je met weinig tijd een boekhouding neer zet zodat je meer tijd en winst hebt om met je passie bezig te zijn. Let op er zijn nog 2 plaatsen over dus geef je snel op.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vib-very-important-bookkeeping-workshop-61931761566